Waarde toevoegen met Content Marketing

 

Content marketing is een strategische manier van marketing. Het zet vooral in op waardevolle content. Zoals artikelen, blogs of video’s waar lezers werkelijk iets van opsteken. Of die hen verder helpen. Daarmee bouw je een trouw publiek op. Én laat je zien dat je expert bent op jouw vakgebied.

content marketingKritische consument

Traditionele manieren van adverteren worden steeds minder effectief. Flitsende one-liners of foto’s met overdreven blije mensen overtuigen niet meer. Reclameblokken maken plaats voor Netflix en op internet is een ad-blocker geïnstalleerd. Kortom: consumenten worden steeds kritischer en selectiever in hun mediaconsumptie. Hoe bereik je dan nog je potentiële klanten?

Waardevolle content

Eigenlijk is dat heel simpel: door content te creëren die mensen graag willen lezen of zien. Content die relevant is voor jouw doelgroep. Die hen informeert of iets waardevols bijbrengt. Steeds meer bedrijven richten hun marketing op deze manier in. Zo weten ze hun product of dienst meer waarde te geven én klanten aan zich te binden. Klanten die je product niet alleen kopen, maar zelfs ambassadeur worden.

Word een expert

Natuurlijk krijg je dat niet zomaar voor elkaar. Een werkelijk goed product is essentieel. Nog belangrijker is het dat je jouw expertise laat zien. Dat je een expert bent op jouw gebied met verstand van zaken. Doe je dit consistent, dan overtuig je jouw volgers. Zo bouw je een trouwe schare klanten op die op een natuurlijke manier groeit.

Marketing strategie

Content Marketing vormt een essentieel onderdeel van de totale marketing strategie. Het is van invloed op alle marketinguitingen voor de diverse beschikbare media. Daardoor kost het doorgaans wat meer tijd en moeite. Een grotere investering dan traditionele marketingstrategieën. Gelukkig betaalt al die inspanning zich op de lange termijn terug. Iedereen heeft immers het liefst tevreden klanten die telkens terugkomen.

Content Marketing inzetten

Ook een trouwe klantenkring opbouwen? Content Marketing inzetten kan altijd! MeerdanTaal helpt er graag mee. In eerste instantie door mee te denken over waardevolle content en het inzetten daarvan. Vervolgens werkt MeerdanTaal aan de uitvoering. Met pakkende copywriting, overtuigende artikelen of zelfs complete magazines. MeerdanTaal vertelt úw verhaal.